Stormøllen bliver nyt selskab i DLG

5. september 2011

Af: Kommunikation
Dato: 05-09-2011

DLG-koncernen har købt 70 pct. af aktierne i Stormøllen, hvor Niels van Wyhe har været eneejer og direktør. Det er datterselskabet Vitfoss, der køber aktierne.

- Stormøllen, der holder til i Tureby ved Køge, har i mere end 30 år produceret Stalosan, der er et tørdesinfektionsmiddel. Produktet har været anvendt i Danmark i årtier og sælges i mere end 40 lande.

 - Stormøllen og Vitfoss har samarbejdet i mange år på det danske marked, og Vitfoss har de seneste otte år haft ansvaret for salget i udlandet. Købet af 70 pct. af Stormøllen kommer derfor i naturlig forlængelse af det tætte samarbejde, idet den hidtidige ejer ønsker at trappe sine aktiviteter lidt ned. Niels Van Wye fortsætter som udviklingsdirektør i selskabet, og det er vi glade for. Han vil fokusere på en række spændende udviklingsopgaver, der ligger i pipelinen, siger Asbjørn Børsting, adm. direktør i DLG.

Produktmæssigt er der også adskillige gevinster.

- Vi har været meget glade for at have Stormøllens produkter i vores sortiment, og vi synes, at de udviklingsprojekter, der arbejdes med, har et rigtigt interessant potentiale. Vi er derfor glade for, at Niels van Wyhe har sagt ja til at fortsætte i selskabet og lede forsknings- og udviklingsaktiviteterne, siger Jacob Holm, direktør i Vitfoss og nu også Stormøllen, hvor der er 20 medarbejdere.

Stalosan er et meget effektivt desinfektionsmiddel og virker mod mange forskellige mikroorganismer, der ofte er tilstede i staldmiljøer. Produktet er det mest effektive og veldokumenterede af sin art i verden.

Ud over Stalosan fremstiller Stormøllen flydende vitaminprodukter samt mineralblandinger til heste. Disse produkter fremstilles i Tureby ved Køge, mens Stalosan-produkterne fremstilles på virksomhedens fabrik i Løvel ved Viborg.