DLG / Kongskilde køber dansk maskinfabrik

26. september 2011

Af: Kommunikation
Dato: 26-09-2011

DLG køber via Kongskilde Industries aktiverne i det danske JF-Stoll. Overtagelsen sker med virkning fra d.d. kl. 16. JF-Stoll har gennem de sidste par år haft den økonomiske krise ret tæt på kroppen, og det er i den forbindelse, at DLG-koncernen nu kommer ind i billedet.

  - Vi har valgt at gå ind og overtage aktiverne i JF-Stoll - og det hænger ganske fornuftigt sammen med de aktiviteter, vi allerede har i Kongskilde. Selskabet stod i en situation, hvor der var behov for en hurtig afklaring med henblik på at sikre den fremadrettede drift. Købet er en rigtig interessant mulighed, som vil styrke Kongskildes position på landbrugsmaskinmarkedet yderligere, siger Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG og formand for Kongskilde Industries.

JF-Stoll, der er ejet af J. Freudendahl A/S, har de sidste år haft en årsomsætning på omkring 300 mio. kr. Bag det står 230 medarbejdere, hvoraf hovedparten er beskæftiget på de to produktionsenheder i Sønderborg.
 
- JF har i år rundet de 60 år, og det er et selskab med stærke traditioner og et meget stærkt og innovativt brand inden for græsmaskiner og fuldfodervogne. Det program giver et særdeles godt match med Kongskildes produktprogram. Der er ikke overlap, så det er et løft for Kongskilde at blive full-line på markredskaber, siger Asbjørn Børsting, der ser en del synergier med det nye setup.
 
- Det er naturligt, at der i to virksomheder som JF og Kongskilde er produktionsprocesser, der minder særdeles meget om hinanden, og der er mulighed for at optimere på bl.a. produktionsflow og laserudstyr. Det gælder også indkøb samt de klassiske områder som salg og marketing samt it, tilføjer Asbjørn Børsting.

Fakta om JF-Stoll

  • Årsomsætning ca. 300 mio. kr.
  • 230 medarbejdere, størstedelen i Sønderborg.
  • Virksomheden blev grundlagt i 1951.
  • JF-Stoll producerer og markedsfører fuldfodervogne og græsmaskiner som slåmaskiner, snittere, river og vendere.
  • Selskabet er markedsleder på fuldfodervogne i Norden og har en stærk position på fuldfodervogne på øvrige europæiske markeder.
  • Inden for græsmaskiner er JF-Stoll blandt top tre i Norden. På det europæiske marked vejer specielt Tyskland, England, Irland og Frankrig tungt, men også de tidligere østeuropæiske lande samt oversøiske markeder har et stort potentiale.